Privacy Notice

Tietosuojailmoitus

 

ASSA ABLOY Global Solutions -yhtiölle ja sen osakkuusyhtiöille on tärkeää suojata asiakkaittemme ja kumppaniemme yksityisyyttä. Tässä tietosuojailmoituksessa kerromme miten keräämme, käytämme ja suojaamme sinulta kerättyjä tietoja, milloin ja kenelle luovutamme näitä tietoja ja millä tavoin voit vaikuttaa tietojesi käyttöön. Tietosuojailmoitus on alla. Kehotamme lukemaan ilmoituksen kokonaan.

 

1. Henkilötietosi

ASSA ABLOY on sitoutunut suojaamaan henkilötietojasi. Tässä tietosuojailmoituksessa selostetaan:

(Voit siirtyä suoraan tietosuojailmoituksen asianmukaiseen osaan napsauttamalla linkkiä.) 

 

1.1 Mitä henkilötietoja keräämme 

1.2 Henkilötietojen käyttö

1.3 Henkilötietojen Siirto

1.4 Miten kauan säilytämme henkilötietojasi?

1.5 Oikeutesi

1.6 Muutokset tähän tietosuojailmoitukseen

1.7 Evästeet

1.8 Turvallisuus

 

Tämä ilmoitus koskee erityisesti ASSA ABLOY -divisioonaa ASSA ABLOY Global Solutions ja sen osakkuusyhtiöitä.  ASSA ABLOY Global Solutions toimii GDPR-asetuksen mukaisena rekisterinpitäjänä ja on vastuussa henkilötietojesi käsittelystä.

 

1.1 Mitä henkilötietoja keräämme 

 

Keräämme ja tallennamme henkilötietoja sinulta koskien:

 

Tilejä, kyselyjä ja teknistä tukea 

 

-   Kun pyydät meiltä tietoa: yritysprofiilisi, nimesi, tittelisi ja yhteystietosi, joihin voivat sisältyä osoite, maatiedot, sähköposti ja/tai puhelinnumero, jotka luovutat saadaksesi tietoja meistä sekä sinua kiinnostavista tuotteista ja palveluista.

 

-   Kun annat suostumuksesi markkinointiaineiston tai muiden pyydettyjen tietojen lähettämiselle.

 

-   Kun luot tilin tilausta varten: yritysprofiilisi, nimesi, tittelisi ja yhteystietosi, joihin voivat sisältyä osoite, sähköposti ja/tai puhelinnumero sekä toimitustiedot sekä muita tietoja, joita tarvitaan tilauksen varmistamiseen ja täyttämiseen sekä tilaushistoriaa varten.

 

-   Kun käytät sovelluksiamme, joita voidaan käyttää mm. tuotteidemme hallintaan, ellei toisin ole ilmoitettu: yritysprofiilisi, nimesi, tittelisi ja yhteystietosi, joihin voivat sisältyä osoite, sähköposti ja/tai puhelinnumero, käyttäjätunnus ja salasana sekä muuta kyseisen sovelluksen käyttöön liittyvää tietoa.

 

-   Kun annat suostumuksesi ja käytät mobiilisovelluksiamme, keräämme sähköpostiosoitteesi, kiinteistön varaustiedot sekä tilitiedot, elektronisen avaimen mukaan lukien käyttäjätunnuksen  ja salasanan.

 

-   Tarjotaksemme tuotteillemme ja palveluillemme asiakastukea meidän on kerättävä yhteystiedot, joihin voivat sisältyä asiakasnumerosi tai kiinteistön nimi ja tietoa havaituista ongelmista.

 

Tutkimukset ja koulutukset 

 

-   Kun vastaat kyselyymme: yhteystietosi, mielipiteesi ja vaikutelmasi tuotteistamme ja palveluistamme, ellei kyseessä ole anonyymi tutkimus. Anonyymin tutkimuksen vastauksia ei liitetä profiiliisi.

 

-   Kun ilmoittaudut koulutukseen ja suoritat koulutuksen: yritysprofiilisi, nimesi, tittelisi ja yhteystietosi, joihin voivat sisältyä osoite, sähköposti ja/tai puhelinnumero sekä kaikki asianmukaiset tiedot mm. suoritetut kurssit, tulos jne.

 

 

Sivustot, sovellukset ja palvelut 

 

-   Kun vierailet verkkosivuillamme ja käytät niitä, palvelujamme, sovelluksiamme tai hyväksyt lisätietoja: keräämme tilastollista ja anonyymiä tietoa selauskäyttäytymisestäsi ja nimettömistä evästeistä. Näin sisältyvät mm. viittaustiedot, laitteen ja selaimen tiedot, suosikkikieli, avatut sivut, kullakin sivulla vietetty aika ja napsautetut linkin palveluiden tarjoamiseksi ja parantamiseksi.

 

-   Kun vierailet verkkosivuillamme ja hyväksyt evästeiden käytön: keräämme IP-tiedot geolokaatiotietojen selvittämiseksi, mitä linkkejä napsautat, käyttäjämieltymyksesi ts. mitä teet sivuillamme ja mistä et pidä sekä laitetiedot. Näiden avulla voimme parantaa palvelujamme entisestään. Nämä tiedot tallennetaan pseudonymisoituna käyttäjäprofiileihin tilastotarkoituksia varten, emmekä me tai palveluntarjoajamme käytä niitä yksittäisten käyttäjien tunnistamiseen.

 

- Kun annat suostumuksesi uudelleenmarkkinointiin ja seurantaevästeiden/tekniikoiden käyttöön, mainoksiamme saattaa näkyä muilla sivuilla tai alustoilla. Voimme esimerkiksi käyttää Google Adsin uudelleenmarkkinointipalvelua tarjotaksemme sinulle sivustomme käyttöön perustuvia mainoksia. Uudelleenmarkkinointi tallentaa laitteeseesi evästeen ja näyttää sinulle räätälöityjä mainoksia perustuen siihen, millä sivustomme sivuilla olet käynyt. Tällä evästeellä osoitetaan: ”Tämä henkilö kävi tällä sivulla, joten näyttäkää hänelle sivuun liittyviä mainoksia.” Keräämme myös tietoa mainoskampanjoistamme ymmärtääksemme kuinka monta kertaa mainos on näytetty kullekin käyttäjälle, kuinka monta kertaa käyttäjä on napsauttanut sitä. Ulkoiset palveluntarjoajamme yhdistävät suostumuksellasi edellä mainitut tiedot mainosprofiiliisi ja mieltymyksiisi, joihin sisältyy mainostunnisteesi kuten Android Advertising ID (AAID) ja Apple Identifier for Advertisers (IDFA).

Jos et halua Google Ad -uudelleenmarkkinointia, voit kieltää sen Google Adsin Preferences Managerissa. Halutessasi voit kieltää kolmansien osapuolten evästeiden käytön kohdassa link.

 

-   Kun viestit kanssamme sosiaalisessa mediassa mm. Facebookissa, YouTubessa, LinkedInissä, Twitterissä ja Google+:ssa: voimme kerätä yritysprofiilisi, yhteystietosi, muuta asianmukaista tietoa ja perustiedot some-profiilistasi. Perustiedot riippuvat tilisi yksityisyysasetuksista; niihin saattavat kuitenkin sisältyä edellä mainitut ja muita tietoja.

 

Lasten henkilötiedot 

 

-   Sivustomme, sovelluksemme, tuotteemme ja viestintämme on tarkoitettu aikuisille. Emme tietoisesti kerää alle 16-vuotiaan henkilötietoja ilman tämän vanhemman tai huoltajan lupaa.

 

- Jos saamme tietoomme, että meille luovutettu henkilötieto liittyy lapseen kaikkien sovellettavien lakien ja asetusten vastaisesti, pyrimme kohtuullisin ponnisteluin poistamaan nämä henkilötiedot mahdollisimman nopeasti. Mikäli poistaminen ei ole mahdollista, ASSA ABLOY Global Solutions varmistaa, että tietoja ei käytetä mihinkään tarkoitukseen eikä luovuteta kolmannelle osapuolelle. Vanhemmat ja huoltajat voivat kysyä meiltä lastensa henkilötietojen käsittelystä ottamalla meihin yhteyttä Ota yhteyttä -osiossa annetuilla yhteystiedoilla.

 

Kolmansilta osapuolilta keräämämme tiedot 

 

-   Voimme saada henkilötietojasi (ml yhteystiedot) työnantajaltasi alla määriteltyä tarkoitusta varten.

-   Saamme henkilötietoja, kun käytät asiakkaittemme ja yhteistyökumppaneidemme, eli hotellien, asennusliikkeiden, myyntiyhtiöiden jne. palveluja.

-   Voimme myös saada sinua koskevia tietoja ASSA ABLOY -konsernin muilta yhtiöiltä.

-   Voimme saada henkilötietojasi ASSA ABLOY Global Solutions -palveluilta tai tuotteilta.

-   Voimme saada kolmansilta osapuolilta tietoja, joihin sisältyy tietoa toimialamme projekteista ja projektin avainhenkilöistä. Nämä tiedot sisältävät nimen, roolin ja yrityksen yhteystiedot. Kun näin tapahtuu, ilmoitamme sinulle käytettävissä olevilla yhteystiedoilla ja tarjoamme mahdollisuuden kieltää tietojesi käyttö tuottaaksemme tuotteitamme ja palveluitamme koskevaa laillista liikeviestintää.

 

1.2 Henkilötietojen käyttö

 Tietojesi käyttötapa ja syy riippuvat käyttämistäsi palveluista. Selostamme käyttötavat alla.  

 

 

 

Miksi käsittelemme henkilötietoja?

Mikä on tällaisen käsittelyn oikeudellinen perusta?

Palvelun käyttöoikeuden myöntämiseksi.

Kun pyydät meiltä palvelua, kuten tilin avausta, koulutusta, mobiilipalvelujen tai sovellusten käyttöä tai asiakaspalvelua, tarvitaan tiettyjä henkilötietoja, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä ja toimittaa pyytämäsi. Haluamme myös varmistaa, että sinulla on mahdollisuus lukea ja hyväksyä mahdolliset ehdot.

Pyydettyjen tietojen toimittamiseksi.

Meidän on käytettävä henkilötietojasi pyyntöösi vastaamiseen.

Tilisi hallintaan, esimerkiksi lähettämällä sinulle salasanamuistutuksia tai ilmoituksia tilitietoihisi tehdyistä muutoksista.

Meidän on käytettävä henkilötietojasi, jotta voimme tarjota sinulle tilin ja vastata pyyntöösi.

Tilauksesi täyttämiseen, kun olet tehnyt ostoksen verkkosivultamme, ottaaksemme sinuun yhteyttä liittyen myyntiin ja osana asiakassuhdetta ja tukikäytäntöjä.

Meidän on käytettävä henkilötietojasi tällä tavoin, jotta voimme täyttää sopimusvelvoitteemme, kun olet tehnyt tilauksen verkkosivullamme.

Antaaksemme suosituksia verkkokauppamme asiakkaille.

On oikeutettu etumme kerätä asiakkaitten käyttäytymistietoja, kuten mitä tuotteita he hakevat, katsovat, lisäävät ostoskoriin ym. Näitä tietoja voidaan käyttää suositusten antamiseen.

Suorittaaksemme tilastollisia analyysejä liittyen verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöön ymmärtääksemme paremmin miten niitä käytetään ja parannusten tekemiseen. 

On oikeutettu etumme tarkastella näitä tietoja ymmärtääksemme miten sivustoamme käytetään, jotta voimme paremmin hallinnoida ja kehittää sitä. Koska arkaluonteisia tietoja ei käsitellä ja käsittely on rajoitettua, olemme todenneet, että oikeutettu etumme on tehdä parannuksia ja analyysi on etusijalla yksityisyyteesi nähden.

Lakisääteisten vaatimusten, kuten vero- ja talousraportointivaatimusten täyttämiseksi.

Meidän on käytettävä henkilötietojasi lakisääteisten velvoitteidemme täyttämiseksi.

Ymmärtääksemme paremmin kiinnostuksesi ja mieltymyksesi, ja jotta voimme tarjota sinulle näihin kiinnostuksiin ja mieltymyksiin räätälöity kokemus.

On oikeutettu etumme tarkastella selauskäyttäytymisestäsi pääteltyjä mieltymyksiä, jotta voimme personoida sisällön vastaamaan paremmin tarpeitasi asiakkaana edellyttäen, että se on linjassa markkinointiasetustesi kanssa.

Ymmärtääksemme paremmin toiveesi, odotuksesi ja vaatimuksesi aktiviteettien, tuotteiden ja palvelujen, tarjousten, asiakaspalvelun ja asiakasviestinnän kehittämiseksi.

On oikeutettu etumme tutkia tutkimusvastauksistasi saatua palautetta hyvän asiakaspalvelun ja tuen mahdollistamiseksi, kysymyksiin vastaamiseksi, virheellisten tietojen korjaamiseksi tai pyytämiesi tietojen lähettämiseksi. Jos haluamme, että on mahdollista tunnistaa yksittäinen henkilö tutkimuksesta, se tehdään vain, jos se on nimenomaan mainittu tutkimuskutsussa.

Jotta voimme tilastollisesti analysoida tutkimusvastauksiasi pitkällä aikavälillä aktiviteettien, tuotteiden ja palvelujen, tarjousten, asiakaspalvelun ja asiakasviestinnän kehittämiseksi ja parantamiseksi.

On oikeutettu etumme analysoida asiakkaittemme käyttäytymistä ja toimintamalleja tutkimusvastauksista pitkällä aikavälillä, jotta voimme antaa sinulle suosituksia ja mukautettuja palveluja muiden samanlaisia käyttäytymismalleja omaavien asiakkaiden kiinnostusten perusteella.

Tutkimus voidaan lähettää sinulle uudelleen ja voimme sitten verrata tuloksia edellisen tutkimuksen tulokseen edistymisen varmistamiseksi.

Sivustomme ja muiden sivustojen mainonnan personointiin ja tehokkuuden mittaukseen.

Käytämme suostumuksellasi kolmannen osapuolen markkinointievästeitä, kuten esim. Adroll ja Google Ads näyttääksemme asianmukaisia mainoksia markkinointikumppaniemme verkostoissa.

Käyttäjien tarpeiden ymmärtämiseksi, palveluiden optimoimiseksi, käyttökokemuksen parantamiseksi ja palveluiden parantamiseksi.

Suostumuksellasi käytämme evästeitä, joiden avulla saamme paremman kuvan kokemuksistasi ja nimenomaisella suostumuksellasi voimme linkittää tämän datan lisätutkimuksia varten.

Lähettääksemme sinulle asianmukaisista ratkaisuista, tuotteista ja palveluista sekä päivityksistä tiedottavia viestejä markkinointiasetustesi mukaisesti.

Lähetämme sinulle markkinointiaineistoa ainoastaan silloin, kun meillä on suostumuksesi, se on sopimusvelvoitteemme tai meillä on oikeutettu etu pitää sinut ajan tasalla.

Jos lähetät kysymyksen tai pyynnön sosiaalisessa mediassa, ottaaksemme sinuun yhteyttä pyytämälläsi tavalla.

On oikeutettu etumme käyttää luovuttamiasi henkilötietoja pyydettyjen tietojen antamiseen, tuotteidemme ja palvelujemme laadun parantamiseen sekä viestintään näillä kanavilla. Emme käytä näitä kanavia suoramarkkinointiin.

Kutsuaksemme asiakkaita rekisteröitymään palveluihimme, ts. verkkokauppaan, tai kutsuaksemme loppukäyttäjiä luomaan mobiiliavaimen.

On oikeutettu etumme kutsua asiakkaitamme rekisteröitymään palveluihimme. Mikäli asiakas ei aktivoi tiliään tai suorita rekisteröintiä valmiiksi, poistamme tilin palveluistamme.

Asiakkaidemme tukemiseksi meidän on joskus simuloitava ja suoritettava ongelman vianetsintä käyttämällä kopiota heidän tietokannastaan tuotteistamme ja palveluistamme.

On oikeutettu etumme tarjota tukea ja hankkia kopio paikallisesta tietokannasta asiakkaan suostumuksella. Tämä tietokanta sisältää sekä asiakkaidemme että heidän asiakkaidensa henkilötietoja. Kun ongelma on ratkaistu, henkilötiedot poistetaan.

Käsitelläksemme pseudonymisoituja tietoja asiakkaan tietokannoista testitarkoituksiin, käyttäytymismallien tutkimiseen ja simulaatioiden suorittamiseen tuotteiden ja palveluiden parantamiseksi.

On oikeutettu etumme parantaa tuotteiden ja palveluiden testimenetelmiä, parantaa laatua, tunnistaa parannuksia toimintamalleista ja lyhentää toimitusaikoja, joista on hyötyä asiakkaillemmekin.

 

1.3 Henkilötietojen siirto

Voimme siirtää henkilötietojasi edellä mainittuihin tarkoituksiin:

-   ASSA ABLOY konsernin muille yhtiöille,

-   Kolmansille osapuolille, jotka tarjoavat sovelluksiimme, kyselyihin ja verkkopalveluihin sekä muihin yllä määritettyihin tarkoituksiin liittyviä palveluja,

-   Lain vaatiessa,

-   Liikekumppaneille,

-   Myyjille.

Eräät vastaanottajat voivat sijaita EU:n/ETA-alueen ulkopuolella.

Joissakin tapauksissa suojaustaso on maassa alhaisempi kuin EU-/ETA-alueella. Kun siirrämme henkilötietoja EU-/ETA-alueen ulkopuolelle, käytämme EU komission hyväksymiä vakiosopimuslausekkeita riittävän suojauksen varmistamiseksi. Nämä vakiosopimuslausekkeet sekä tietoa EU-komission hyväksymistä maista löytyvät täältä.

Ryhdymme toimenpiteisiin kolmannelle osapuolelle tai muihin maihin siirrettyjen henkilötietojen suojaamiseksi sovellettavien tietosuojalakien ja yllä olevan mukaan, johon sisältyy tietojenkäsittelysopimus tarvittaessa.

 

1.4 Miten kauan säilytämme henkilötietojasi? 

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin se on tarpeen mainittuja tarkoituksia varten, ellei tietojen säilyttäminen pidemmän aikaa ole lain mukaan välttämätöntä tai sallittua. Tämä tarkoittaa, että poistamme henkilötietosi, kun niitä ei enää tarvita pyynnön tai tilauksen käsittelyä varten, tilan tai asiakassuhteen hallintaa varten tai kun pakollinen säilytysaika on päättynyt. Seuraava on lista henkilötietojen säilytysajoista tähän tietosuojailmoitukseen liittyen.

 

 

 

Säilytettävien tietojen tyyppi

Miten kauan tietoja säilytetään?

Lomakkeissa, yhteydenottopyynnöissä ja tapahtumissa antamasi yhteystiedot kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi, alueesi/maasi ja yrityksen nimi.

Poistetaan 24 kuukauden kuluttua deaktivoitumisesta tai kolmen palautuneen sähköpostin jälkeen.

Kyselyvastauksesi.

Poistetaan 24 kuukauden kuluttua kyselyjakson päättymisestä. Anonymisoituja yhdistettyjä tietoja voidaan säilyttää kauemmin. 

Markkinointiasetukset kuten kielto tai suostumus saada tietoa ja uutiskirjeitä sähköpostitse.

Poistetaan 24 kuukauden kuluttua deaktivoitumisesta tai kolmen palautuneen sähköpostin jälkeen.

Liikesuhteeseemme liittyvät tiedot, kuten tilaukset ja tarjoukset, ilmoittamasi vaatimukset sekä toimitustiedot. 

Liikesuhteen keston ajan ja 5 vuotta sen jälkeen. Tietoja voidaan säilyttää kauemmin, jos laki vaatii.

Mobiilisovelluksen käyttäjiltä kerätyt sovellustiedot.

Poistetaan 24 kuukauden kuluttua aktiivisilta käyttäjiltä tai kun käyttäjä on muuttunut epäaktiiviseksi 

Tukitapauksiin liittyvät kopiot asiakkaan tietokannasta.

Poistetaan 6 kuukauden kuluttua tukitapauksen ratkeamisesta.

 

1.5 Oikeutesi 

Säilyttämiimme henkilötietoihisi liittyen sinulla on oikeus:

-   Pyytää kopio henkilötiedoistasi.

-   Pyytää, että korjaamme tai poistamme henkilötietosi (vaikka tämä voisi tarkoittaa, että emme voi käsitellä pyyntöjä tai tilauksia tai että tilisi poistuu).

-   Pyytää meitä lopettamaan henkilötietojesi käsittely (esim. liittyen tietojen käyttöön sivustomme kehittämiseen) tai rajoittaa sen käsittelyä (jos tiedot ovat mielestäsi virheelliset).

-   Pyytää henkilötietoja, joita käytettiin pyydettyjen tietojen toimittamiseen, tilauksen käsittelyyn tai tilin/asiakassuhteemme hallintaan, koneellisesti luettavassa muodossa, jonka voit siirtää toiselle tietojenkäsittelijälle ja

-   Peruuttaa suostumus sille, että tietoja käsitellään markkinointitarkoituksiin.

Lähetä pyynnöt osoitteeseen:

“Attn.: ASSA ABLOY Global Solutions Data Protection Manager” 
Lodjursgatan 1
261 44 Landskrona
Sweden 

sähköposti: privacy.hospitality@assaabloy.com

 

Jos haluat tehdä valituksen siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi, ota yhteyttä Suomen Tietosuojavaltuutetun Toimistoon, Ratapihantie 9, 00520 Helsinki. Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot löytyvät täältä.

 

1.6 Muutokset tähän tietosuojailmoitukseen 

Voimme päivittää tätä tietosuojailmoitusta aika ajoin juridisten, lakisääteisten tai toiminnallisten vaatimusten muuttuessa. Ilmoitamme käyttäjille mahdollisista muutoksista (mukaan lukien milloin ne astuvat voimaan). Tietosuojailmoituksen viimeisin versio löytyy verkkosivuiltamme.

Jatkamalla digitaalisten palvelujen käyttöä päivityksen jälkeen hyväksyt muutokset. Jos et halua hyväksyä ilmoituksen päivityksiä, sinun tulisi lopettaa tämän digitaalisen palvelun käyttö.

 

1.7 Evästeet

Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka verkkosivusto tallentaa tietokoneellesi. Käytämme evästeitä varmistaaksemme, että tarjoamme sinulle parhaan käyttökokemuksen sivuillamme. Näihin evästeisiin sisältyy myös 3. osapuolen evästeitä. Eräät evästeet voivat seurata sivuston käyttöäsi, näyttää personoitua sisältöä ja kohdennettuja mainoksia, analysoida sivuston liikennettä ja selvittää mistä käyttäjämme tulevat. Lue lisää Evästekäytännöstämme. Lisätietoa evästeiden toiminnasta on osoitteessa: www.allaboutcookies.org 

 

 1.8 Turvallisuus

Olemme ottaneet käyttöön teknisiä, fyysisiä ja hallinnollisia varotoimia suojataksemme henkilötietosi menetykseltä, väärinkäytöltä, luvattomalta käytöltä, paljastamiselta tai muuttamiselta. Näitä varotoimia ovat mm. palomuurit, tietojen salaus sekä käytön ja käyttöoikeuksien valvonta. Yleisenä hyvänä käytäntönä suosittelemme, että pidät hyvää huolta käyttäjätilistäsi etkä jaa sitä kenenkään kanssa. On myös tärkeää suojata mobiililaitteesi uusimmilla ohjelmistoilla päivitettyine turvapäivityksineen.