Privacy Notice

Az ASSA ABLOY Global Solutions hiszünk ügyfeleink és partnereink személyes adatainak védelmében. Jelen adatvédelmi tájékoztató meghatározza az adatok gyűjtésének, felhasználásnak és védelmének módját, továbbá azt, mikor és kivel osztjuk meg a begyűjtött információkat és, hogy Önnek milyen lehetőségei vannak ezen információk felhasználásakor. Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiakban olvashatja. Kérjük, hogy olvassa végig ezt a tájékoztatót.

 

1. Az Ön személyes adatai

 

Az ASSA ABLOY kiemelten fontos feladatának tartja személyes adatai védelmét. A jelen adatvédelmi tájékoztató az alábbiakat foglalja magában:

(Ha az alábbi linkek bármelyikére kattint, az adatvédelmi tájékoztató megfelelő pontjára tud ugrani.)

1.1            az általunk gyűjtött személyes adatok fajtái
1.2            hogyan és mire használjuk fel ezeket az információkat;
1.3            kivel és hol osztjuk meg őket;
1.4            meddig tároljuk őket;
1.5            az Ön jogai, ideértve hogy miként tud kapcsolatba lépni velünk, ha további kérdései merülnének fel személyes adatai kezelésével kapcsolatban;
1.6            A jelen Adatvédelmi tájékoztató módosítása 
1.7            cookie-k
1.8            biztonság

A jelen adatvédelmi tájékoztató kifejezetten az ASSA ABLOY egyik divíziójára, az ASSA ABLOY Global Solutions és annak kapcsolt vállalkozásaira vonatkozik.  Az ASSA ABLOY Global Solutions az általános adatvédelmi rendeletben meghatározott „adatkezelőként” jár el, továbbá felel a személyes adatok kezeléséért.

1.1 Milyen személyes adatokat gyűjtünk? 

Akkor gyűjtünk és tárolunk személyes adatokat:

-   amikor Ön információt kér tőlünk. Annak érdekében, hogy tájékoztatást tudjunk Önnek adni, és az Önt érdeklő termékekről vagy szolgáltatásokról további információkat tudjunk Önnek biztosítani, ilyenkor meg kell adnia cége adatait, saját nevét, munkakörét, és elérhetőségét, ezek magukban foglalhatják lakcímét, az országadatokat, e-mail címét és/vagy telefonszámát;

-   Amikor hozzájárul marketing anyagok és egyéb információk küldéséhez;

-   Amikor fiókot hoz létre rendeléshez. Ilyenkor meg kell adnia cége adatait, saját nevét, munkakörét és elérhetőségét, ezek magukban foglalhatják lakcímét, e-mail címét és/vagy telefonszámát és kézbesítési adatai, valamint olyan egyéb adatokat, amelyek a megrendelés és rendelési előzmények igazolásához és teljesítéséhez szükségesek;

-   Amikor alkalmazásainkat használja, esetleg egyik termékünk adminisztrációjához. Ilyenkor ellenkező rendelkezés hiányában meg kell adnia: cége adatait, saját nevét, munkakörét, elérhetőségeit, ezek magukban foglalhatják lakcímét, e-mail címét és/vagy telefonszámát, felhasználónevét és jelszavát, valamint az adott alkalmazáshoz kapcsolódó egyéb információkat;

-   A mobilalkalmazásunkhoz történő csatlakozáshoz e-mail címére, szállodai foglalására, a rendszer használatához szükséges hozzájárulására és profiladatira, ezen belül felhasználónevére és jelszavára van szükségünk;

-   Az általunk kínált szolgáltatások és termékek ügyféltámogatásához szükségünk van elérhetőségeire, amely ügyfélazonosítóját vagy ingatlanja nevét, valamint a tapasztalt problémával kapcsolatos információkat foglalhatja magában;

-   Amikor kérdőívet tölt ki nekünk elérhetőségeire, továbbá szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatos véleményére és benyomásaira van szükségünk, kivéve, ha névtelen kérdőívről van szó. Névtelen kérdőív esetén válaszait nem mentjük el profiljához.

-   Amikor tanfolyamokra iratkozik be és tanfolyamokat végez el. Ilyenkor meg kell adnia cége adatait, nevét, munkakörét és elérhetőségeit, ideértve a lakcímét, e-mail címét és/vagy telefonszámát, valamint tanulmányi adatait, azon belül a látogatott órákat, teljesítési arányt stb.:

-   Amikor ellátogat weboldalunkra és használja azt, valamint igénybe veszi szolgáltatásainkat, alkalmazásainkat, vagy további információkat fogad el, példaként és útmutatásul rögzíthetjük böngészési szokásait az oldalon, az IP-címét, földrajzi helyzetét a szolgáltatásnyújtáshoz, látogatott oldalakat, az ezeken az oldalakon eltöltött időt.

-   Amikor felveszi velünk a kapcsolatot közösségi médián, többek között Facebookon, YouTube-on, LinkedInen, Twitteren és Google+-on keresztül: Gyűjthetjük cégének az adatait, elérhetőségeit, egyéb kapcsolódó információkat és a közösségi oldalakon megtalálható profiljaiban szereplő alapinformációkat. Ezeknek az alapinformációknak az elérhetősége a közösségi oldalának adatvédelmi beállításaitól is függ, azonban tartalmazhatják a fenti és további adatokat is.

Gyermekektől gyűjtött adatok

-   Weboldalainkat, alkalmazásainkat, termékeinket és tevékenységeinket felnőttek számára alakítottuk ki. Szülő vagy gyám engedélye nélkül semmilyen személyes adatot nem gyűjtünk olyan személytől, aki információink szerint még nem töltötte be tizenhatodik (16.) életévét.

-   Ha tudomásunkra jut, hogy a vonatkozó jogszabályok és rendeletek megszegve a kapott személyes adatok valamilyen formában gyermekhez kötődnek, minden ésszerű lépést megteszünk annak érdekében, hogy ezeket a személyes adatokat töröljük. Amennyiben az adatok törlése nem lehetséges, az ASSA ABLOY Hospitality szavatolja, hogy ezeket adatokat további célokra nem használja fel, és nem továbbítja harmadik félnek. Minden szülő és gyám felveheti velünk a kapcsolatot a Kapcsolat menüpontban található elérhetőségeink bármelyikén, amennyiben többet szeretne megtudni a gyermekéhez kapcsolódó személyes adatok kezeléséről.

Harmadik féltől gyűjtött információk:

-   Az alábbiakban meghatározott célokra munkáltatójától is   megkaphatjuk személyes adatait (elérhetőségeit is beleértve).

-   Személyes adatait akkor is megkapjuk, amikor Ön ügyfeleink és partnereink, például hotelek, beszerelési szolgáltatók, értékesítési partnerek stb. szolgáltatásait veszi igénybe.

-   Az ASSA ABLOY Cégcsoport más vállalataitól is kaphatunk Önről információkat.

-   Olyan ASSA ABLOY Hospitality szolgáltatásoktól és termékektől is gyűjthetünk be személyes adatokat, amelyekkel valamilyen módon Ön kapcsolatba került.

-   Harmadik féltől is kérhetünk olyan információkat tartalmazó adatokat, amelyek üzleti tevékenységünk keretébe tartozó projekteket, valamint a projektek kulcsfontosságú szereplőit érintenek. Ilyen információ lehet az adott személy neve, feladatköre és hivatalos elérhetőségei. Abban az esetben, ha ilyen történik, felvesszük Önnel a kapcsolatot elérhetőségei valamelyikén és lehetőséget biztosítunk arra, hogy tiltakozását fejezze ki azzal szemben, hogy adatait termékeinket és szolgáltatásainkat érintő törvényes üzleti tájékoztatásra céljára használjuk fel.

 

1.2 Személyes adatainak felhasználása

 Az, hogy miként és miért használjuk fel adatait nagyban függ az Ön által igénybe vett szolgáltatástól. Az alábbiakban találja a felhasználások magyarázatát. 

Miért kezeljük ezeket a személyes adatokat?

Mi a jogalapja az ilyen típusú adatkezelésnek?

Azért, hogy hozzáférési engedélyt adjunk szolgáltatásainkhoz.

Olyan szolgáltatások igénylésekor, mint például fiók létrehozása, képzések, mobilszolgáltatások és alkalmazások használata, bizonyos személyes adatok elengedhetetlenek, hogy fel tudjuk Önnel venni a kapcsolatot és biztosítani tudjuk, amit kér. Mindenkor lehetősége nyílik átolvasni és elfogadni a vonatkozó feltételeket.

Azért, hogy a kért tájékoztatást meg tudjuk adni.

Személyes adatai ilyen módon történő felhasználására azért van szükség, hogy reagálni tudjunk kéréseire.

Azért, hogy kezelni tudjuk fiókját, például hogy jelszó-emlékeztetőket vagy fiókját érintő adatváltozásokról értesítéseket küldjünk.

Személyes adatai ilyen módon történő felhasználására azért van szükség, hogy online fiókot tudjunk Önnek biztosítani és reagálni tudjunk kéréseire.

Azért, hogy teljesíteni tudjuk bármely weboldalunkon leadott rendelését, valamint hogy fel tudjuk Önnel venni a kapcsolatot értékesítési, valamint ügyfélszolgálati és támogatási célból.

Személyes adatai ilyen módon történő felhasználására azért van szükség, hogy eleget tegyünk a jelen weboldalon keresztül leadott megrendelésekkel keletkező szerződéses kötelezettségeinknek.

Azért, hogy statisztikai elemzéseket tudjunk készíteni a weboldal használatáról és szolgáltatásainkról annak, hogy így jobban megértsük, azokat a felhasználók hogyan veszik igénybe, és ezáltal folyamatosan fejleszteni tudjunk oldalainkat. 

Jogos érdekünk, hogy megvizsgáljuk ezt az információt és megértsük, hogyan használják weboldalunkat annak érdekében, hogy kezelni és fejleszteni tudjuk. Mivel semmilyen érzékeny, személyes adatot nem kezelünk, és mivel az adatkezelés korlátozott, arra a következtetésre jutottunk, hogy a fejlesztések kivitelezésére és elemzések elkészítésére vonatkozó jogos érdekünk elsőbbséget élvez az Ön adatvédelmi érdekeivel szemben.

Azért, hogy megfeleljünk ránk vonatkozó jogszabályi, például adózási és pénzügyi követelményeknek.

Személyes adatai ilyen módon történő felhasználására azért van szükség, hogy eleget tegyünk jogszabályi kötelezettségeinknek.

Azért, hogy jobban megértsük, hogy mi érdekli Önt és mire kíváncsi, és ezáltal ezekre az érdeklődési körökre és preferenciákra szabott élményeket nyújtsunk.

Jogos érdekünk, hogy megvizsgáljuk böngészési szokásaiból levont következtetéseken alapuló preferenciákat, hogy még inkább személyre szabhassuk tartalmainkat, és ezáltal eleget tegyünk az Ön vásárlói igényeinek, feltéve, hogy az összhangban van az Ön marketing döntéseivel.

Azért, hogy jobban megismerjük kívánságait, elvárásait és követelményeit, és hogy így tevékenységeinket, termékeinket, szolgáltatásainkat, ajánlatainkat, ügyfélszolgálati szolgáltatásinkat, valamint az Önnel folytatott kommunikációt folyamatosan fejleszthessük.

Jogos érdekünk, hogy időről időre kielemezzük a kérdőívekre válaszként küldött visszajelzéseit annak érdekében, hogy megfelelő ügyfélszolgálati és támogatási élményt tudjunk nyújtani, hogy foglalkozni tudjunk a kérdéseivel, hogy javítsuk a hibás adatokat vagy elküldjük az Ön által kért információkat.Ha azt szeretnénk, hogy a kérdőívet kitöltő személy beazonosítható legyen, ezt kifejezetten jelezzük a kérdőívre kitöltésére vonatkozó meghívóban.

Azért, hogy időről időre statisztikai elemzéseket készíthessünk a kérdőívben küldött visszajelzésekről annak érdekében, hogy fejlesszük és javítsuk tevékenységeinket, termékeinket, szolgáltatásainkat, ajánlatainkat, ügyfélszolgálatunkat, valamint az Önnel folytatott kommunikációt.

Jogos érdekünk, hogy időről időre ügyfeleink szokásait és magatartási mintáját elemezzük a kérdőívekben adott válaszaik alapján, hogy javaslatokat és testreszabott szolgáltatásokat tudjunk nyújtani hasonló szokásokkal rendelkező személyek érdeklődési köre alapján.

Az is előfordulhat, hogy egy kérdőívet többször elküldünk Önnek, hogy összehasonlítsuk válaszait a korábbival, és így megbizonyosodhassunk arról, valóban fejlődünk.

Azért, hogy Önt érintő megoldásokról, termékekről és szolgáltatásokról szóló értesítéseket küldhessünk, ideértve azokat a frissítéseket, amelyek marketing preferenciái alapján érdekelhetik.

Kizárólag olyan marketing anyagokat küldünk Önnek, amelyekhez szerződéses alapon hozzájárult, vagy amelyeknél jogos érdekünk, hogy Ön naprakész tájékoztatást kapjon.

Amennyiben kérést vagy kérdést küld valamelyik közösségi média platformon, hogy kérése szerint felvegyük Önnel a kapcsolatot.

Jogos érdekünk, hogy felhasználjuk az ezekből a forrásokból származó, Ön által megosztott személyes adatait, hogy a kért tájékoztatást megadhassuk, javítsunk termékeink és szolgáltatásaink minőségén, és hogy párbeszédbe elegyedjünk ezeken a platformokon. Ezeket a felületeket NEM használjuk arra, hogy nem kívánt, direkt marketinges anyagokat küldjünk Önnek.

 

1.3 Személyes adatainak továbbítása

A fentiek céljából továbbíthatjuk személyes adatait:

-   Az ASSA ABLOY Cégcsoporthoz tartozó vállalatoknak;

-   Olyan harmadik személyeknek, amelyek alkalmazásainkhoz, felméréseinkhez, webes szolgáltatásainkhoz kapcsolódóan vagy más, a fentiekben kifejtett okokból szolgáltatás nyújtanak.

-   Amikor azt jogszabály írja elő;

-   Üzleti partnereknek;

-   Beszállítóknak.

Egyes címzettek az EU-n/EGT-n kívüli országokban találhatók.

Bizonyos esetekben ezekben az országokban az adatvédelmi szint alacsonyabb, mint az EU-n/EGT-n belül. EU-n/EGT-n kívüli országba személyes adatait az Európai Bizottság által elfogadott általános szerződési feltételek alapján továbbítjuk, hogy személyes adatai megfelelő védelmét biztosíthassuk. Ezen általános szerződési feltételek, valamint az Európai Bizottság által elfogadott országinformációk itt olvashatók.

A vonatkozó adatvédelmi jogszabályokkal és fent leírtakkal összhangban megfelelő intézkedéseket hozzunk harmadik személyeknek vagy más országokba továbbított személyes adatok védelme érdekében, amelyek szükség esetén az adatkezelési hozzájárulást is magában foglalják.

1.4 Meddig tároljuk személyes adatait? 

A személyes adatokat addig tároljuk, ameddig szükséges, hogy elérjük azt a célt, amiért ezeket az adatokat gyűjtöttük, kivéve, ha hosszabb megőrzési időre van szükség vagy azt a jogszabályok lehetővé teszik. Ez azt jelenti, hogy személyes adatait töröljük, ha már nincs azokra szükség a kérések és megrendelések feldolgozásához, vagy fiókja és megrendelői jogviszony kezeléséhez, valamint amikor a szükséges megőrzési időszak letelt. A jelen Adatvédelmi tájékoztatóval érintett személyes adatok megőrzési idejét felsoroló listát az alábbiakban találja.

Tárolt adatok típusai

Meddig tároljuk őket?

Azok az elérhetőségek, amelyeket nyomtatványok, kapcsolatfelvételi kérelmek benyújtásakor, valamint eseményeken ad Ön meg: név, e-mail cím, régió/ország és cégnév.

Inaktivitását vagy három kézbesíthetetlen e-mailt követő 24 hónap eltelte után törlődnek.

Kérdőívekben leírt válaszai.

24 hónappal a felmérési időszak végét követően törlődnek. Az egyénekhez nem köthető, összesített adatokat hosszabb ideig tárolhatjuk. 

Marketing preferenciák, mint például e-mail-es tájékoztatás, illetve hírlevelekre való fel- és leiratkozás.

Inaktivitását vagy három kézbesíthetetlen e-mailt követő 24 hónap eltelte után törlődnek.

Üzleti kapcsolatunkra vonatkozó információk, például megrendelésekben, árajánlatokban, a rendelkezésünkre bocsátott követelményekben és a kiszállítási információkban szereplő adatok. 

Üzleti kapcsolatunk tartama alatt és azt követően 5 évig őrizzük meg. Az adatokat hosszabb ideig is tárolhatjuk, ha jogszabály írja elő.

Felhasználóinktól mobilalkalmazásainkon keresztül gyűjtött alkalmazásbeli adatok.

Aktív felhasználók esetében 24 hónap után törlődik vagy miután a felhasználó inaktívvá válik. 

 

1.5 Az Önt megillető jogok 

Az általunk tárolt személyes adataival kapcsolatban Ön az alábbiakra jogosult:

-   Kérheti nyilvántartásunkban található személyes adatainak egy másolati példányát;

-   Kérheti, hogy javítsuk ki vagy töröljük személyes adatait (ezazonban azzal járhat, hogy nem tudunk kéréseket és megrendeléseket feldolgozni, vagy hogy lejár a fiókja);

-   Kérheti, hogy hagyjunk fel személyes adatai (pl. a weboldal fejlesztéséhez használt adatok) kezelésével, vagy hogy korlátozzuk ezen adatok kezelését (pl. ha úgy véli, hogy az adatok helytelenek);

-   Géppel olvasható formátumban lekérheti azokat a személyes adatokat, amelyeket bármely Ön által kért tájékoztatáshoz, rendelés feldolgozásához, fiókja kezeléséhez vagy jogviszonyunkkal kapcsolatosan használunk fel, és ezeket Ön jogosult továbbítani más adatkezelőknek; valamint

-   Bármikor visszavonhatja adatai marketing célú felhasználásához adott hozzájárulását.

Jogai gyakorlására vonatkozó kérését az alábbi címre küldheti:

„Attn.: ASSA ABLOY Hospitality Data Protection Manager

Lodjursgatan 1

261 44 Landskrona

Sweden 

E-mail: privacy.hospitality@assaabloy.com

Személyes adatai kezelését érintő panaszait a svéd adatvédelmi hatóságnál nyújthatja be, melynek elérhetősége: Datainspektionen, Box 8114, 104 20, Stockholm, Sweden. A svéd adatvédelmi hatóságról további tájékoztatást itt olvashat.

 

1.6 A jelen Adatvédelmi tájékoztató módosítása 

A jelen Adatvédelmi tájékoztatót a változó jogszabályi, szabályozói vagy operatív követelmények fényében bármikor módosíthatjuk. Felhasználóinkat ezen módosításokról mindenkor értesítjük (arról is, hogy mikor lépnek érvénybe). Adatvédelmi tájékoztatónk legfrissebb verziója elérhető weboldalunkon.

Ha a módosítások hatályba lépését követően továbbra is használja digitális szolgáltatásinkat, azzal automatikusan elfogadja ezeket a módosításokat. Amennyiben nem fogadja el jelen adatvédelmi tájékoztató módosításait, akkor kérjük, ne használja tovább ezt a digitális szolgáltatást.

 

1.7 Cookie-k

Cookie-nak nevezzük azt a rövid, információt tartalmazó szöveges fájlt, amely eltárolódik a számítógépén. Azért használunk cookie-kat, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítsunk Önnek weboldalunkon, ahol három féltől is érkezhetnek a cookie-k. Egyes cookie-k rögzítik az Ön weboldal használatával kapcsolatos szokásait, személyre szabott tartalmakat és célzott hirdetéseket jelenítenek meg, elemzik a weboldal forgalmát és segítenek azonosítani, hogy felhasználóink honnan érkeznek. További információért olvassa el Cookie-szabályzatunkat. A cookie-k működésével kapcsolatos további információkért látogasson el az alábbi honlapra: www.allaboutcookies.org

 

 1.8 Biztonság

Technikai, fizikai és adminisztratív biztonsági intézkedéseket foganatosítunk annak érdekében, hogy személyes adatait adatvesztéstől, visszaéléstől, jogosulatlan hozzáféréstől, megosztástól és módosítástól megvédjük. Az általunk biztosított garanciák többek között az alábbiakat foglalják magukba: tűzfalak, adattitkosítás, hozzáférési és engedélyezési szabályozások. Az interneten elterjedt, általánosan bevált gyakorlatként javasoljuk, hogy figyeljen felhasználói fiókjára, és ne ossza meg bejelentkezési adatait senkivel. Fontos továbbá, hogy a legújabb naprakész adatvédelmi frissítések telepítésével védje mobileszközeit.