Personvernerklæringen

Personvernerklæring

 

Hos ASSA ABLOY Global Solutions og våre tilknyttede filialer er vi opptatt av å beskytte personopplysningene til våre kunder og partnere. Denne personvernerklæringen forklarer hvordan vi innhenter, bruker og beskytter alle opplysninger vi innhenter fra deg, når og til hvem vi utleverer slike opplysninger og valgene du har om hvordan de brukes. Personvernerklæringen står nedenfor. Vi oppfordrer deg til å lese gjennom denne erklæringen i sin helhet.

 

1. Dine personopplysninger

ASSA ABLOY har forpliktet seg til å beskytte dine personopplysninger. Denne personvernerklæringen beskriver:

(Vennligst klikk på en av lenkene for å navigere direkte til det relevante avsnittet av denne personvernerklæringen.) 

 

1.1 Hvilke personopplysninger vi innhenter 

1.2 Bruk av dine personopplysninger

1.3 Overføring av dine personopplysninger

1.4 Hvor lenge lagrer vi dine personopplysninger?

1.5 Dine rettigheter

1.6 Endringer i denne personvernerklæringen

1.7 Cookies

1.8 Sikkerhet

 

Denne personvernerklæringen gjelder spesielt for avdelingen av ASSA ABLOY kalt ASSA ABLOY Global Solutions og alle de tilknyttede filialene.  ASSA ABLOY Global Solutions er «behandlingsansvarlig» slik dette er definert i personvernforordningen (GDPR) og er ansvarlig for å behandle dine personopplysninger.

 

1.1 Hvilke personopplysninger vi innhenter 

 

Vi innhenter og lagrer personopplysninger fra deg i forbindelse med:

 

Kontoer, å besvare dine henvendelser og gi deg støtte 

 

-   Når du ber om informasjon om oss: din firmaprofil, ditt navn, tittel og kontaktinformasjon som kan inkludere adresse, land, informasjon, e-post og/eller telefonnummer som du sender inn for å få informasjon fra oss, og produktene eller tjenestene du vil vite mer om;

 

-   Når du samtykker i å motta reklamemateriell eller annen informasjon du har bedt om;

 

-   Når du oppretter en konto for å bestille fra oss: din firmaprofil, ditt navn, tittel og kontaktinformasjon som kan inkludere adresse, e-post og/eller telefonnummer og leveringsinformasjon samt all annen informasjon som kreves for å verifisere og gjennomføre bestillingen og bestillingshistorikken;

 

-   Når du bruker våre applikasjoner, som kan inkludere administreringen av ett av våre produkter med mindre annet er angitt: din firmaprofil, ditt navn, tittel og kontaktinformasjon som kan inkludere adresse, e-post og/eller telefonnummer, brukernavn og passord og annen informasjon som er relevant for å bruke denne applikasjonen;

 

-   Når du samtykker og bruker våre mobilapplikasjoner, vil vi lagre din e-postadresse, informasjon om din reservasjon, kontoinformasjon, elektronisk nøkkel, inkludert brukernavn og passord;

 

-   For å kunne tilby kundestøtte for produktene og tjenestene vi leverer, må vi innhente kontaktinformasjon som kan inkludere ditt kundenummer eller eiendomsnavn, og informasjon om bakgrunnen for din henvendelse;

 

Undersøkelser og kurs 

 

-   Når du svarer på en undersøkelse for oss: din kontaktinformasjon og meninger og inntrykk av våre tjenester og produkter, med mindre det er en anonym spørreundersøkelse. Hvis den er anonym, vil svarene dine ikke lagres sammen med profilen din.

 

-   Når du melder deg på et kurs eller har avsluttet et kurs: din firmaprofil, ditt navn, tittel og kontaktinformasjon som kan inkludere adresse, e-post og/eller telefonnummer og all tilknyttet informasjon inkludert kurstyper, fullførelsesgrad osv.:

 

 

Hjemmesider, applikasjoner og tjenester 

 

-   Når du besøker eller bruker våre hjemmesider, tjenester, applikasjoner, eller aksepterer tilleggsinformasjon: vi innhenter statistisk og anonym informasjon om sidene du blar gjennom på hjemmesiden og anonyme cookies. Dette inkluderer informasjon om henvisninger, informasjon om enheten og nettleseren din, foretrukket språk, sider som er besøkt, tid brukt på hver side og lenker som er klikket på, med det formål å levere og forbedre tjenesten.

 

- Når du besøker våre hjemmesider og aksepterer bruken av cookies: vi lagrer IP-adressen for geolokaliseringsinformasjon, dvs. for å se hvor brukerne befinner seg, hvilke lenker du klikker på, brukerpreferanser for å finne hva brukere liker og ikke liker ved våre nettsider og identifisering av enheter. Dette gjør at vi kan forbedre vår tjeneste ytterligere med tilbakemeldinger fra brukerne. Denne informasjonen lagres i pseudonymiserte brukerprofiler av statistiske grunner, som verken vi eller våre tjenesteleverandører bruker for å identifisere individuelle brukere.

 

- Når du godtar bruken av målrettet annonsering og sporingscookies/-teknologier, kan våre annonser vises når du besøker andre nettsteder eller plattformer. Vi kan for eksempel bruke Google Ads «remarketing»-tjeneste for å gi deg annonser basert på tidligere besøk på vår hjemmeside. Målrettet annonsering tilbyr relevant reklame for deg basert på hvilke deler av hjemmesiden du har besøkt ved å plassere en cookie på enheten din. Cookien blir brukt for å indikere at «Denne personen har besøkt denne siden, så vis annonser relatert til denne siden.» Vi lagrer også informasjon om våre annonsekampanjer for å forstå hvor mange ganger en annonse har blitt vist til hver bruker, og hvor mange ganger annonsen er klikket på. Våre tredjepersoner kan videre tilknytte ovennevnte informasjon med ditt samtykke til annonseringsprofilen din og dine preferanser inkludert din annonserings-ID, for eksempel Android Advertising ID (AAID) og Apples Identifier for Advertisers (IDFA).

Ønsker du ikke å delta i vår Google Ad remarketing, kan du velge dette bort ved å besøke brukerstøtte for Google Ads. Du kan også fjerne samtykke for tredjepersoners bruk av cookies ved å klikke på denne lenken.

 

-   Når du er i kontakt med oss på sosiale medier, inkludert Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter og Google+: Vi kan innhente dine firmaprofiler, kontaktinformasjon, annen relatert informasjon og grunnleggende detaljer fra din profil på sosiale nettverk. De grunnleggende detaljene vi mottar, er avhengige av personverninnstillingene på din konto på sosiale nettverk, men de kan inkludere det som står ovenfor og andre tilgjengelige detaljer.

 

Opplysninger fra barn 

 

-   Våre hjemmesider, apper, produkter og kundekontakt er ment for voksne. Vi innhenter ingen personopplysninger fra noen vi vet er under seksten (16) år gammel uten tillatelse fra en forelder eller foresatt.

 

-   Hvis vi blir klar over at personopplysninger vi har fått tilsendt, angår et barn i strid med gjeldende lover og regler, vil vi gjøre det vi rimelig kan for å slette deres personopplysninger så snart som mulig. Når sletting ikke er mulig, vil ASSA ABLOY Global Solutions sørge for at disse personopplysningene ikke brukes videre til noe formål, eller utleveres videre til noen tredjeperson. Alle foreldre eller foresatte kan kontakt oss gjennom "kontakt oss"-siden angående enhver behandling av personopplysninger om deres barn.

 

Informasjon vi innhenter fra tredjepersoner 

 

-   Vi kan motta dine personopplysninger (inkludert kontaktinformasjon) fra din arbeidsgiver til formål forklart nedenfor.

-   Vi mottar personopplysninger når du bruker tjenestene til våre kunder og partnere, f.eks. hotell, installasjonstjenester, salgspartnere osv.

-   Vi kan også motta informasjon om deg fra andre selskaper i ASSA ABLOY-gruppen.

-   Vi kan motta dine personopplysninger fra tjenestene eller produktene fra ASSA ABLOY Global Solutions som du bruker.

-   Vi kan få informasjon fra tredjepersoner, inkludert informasjon om prosjekter i vårt virksomhetsområde sammen med sentrale personer i prosjektet. Denne informasjonen inkluderer navn, rolle og profesjonelle kontaktopplysninger. Når dette skjer, vil vi informere deg om dette via tilgjengelige kontaktopplysninger og gi deg muligheten til å protestere mot at dine opplysninger brukes i legitim forretningskommunikasjon angående våre produkter og tjenester.

 

1.2 Bruk av dine personopplysninger

 Hvordan og hvorfor vi bruker dine personopplysninger er avhengig av tjenesten du bruker. Tabellen nedenfor forklarer bruksområdene.  

 

 

 

Hvorfor behandler vi disse personopplysningene?

Hva er rettsgrunnlaget for slik behandling?

For å tillate adgang til våre tjenester.

Når du ber om en tjeneste som f.eks. å opprette en konto, kurs, bruke mobile tjenester eller våre applikasjoner, eller få tilgang til kundestøtte, er enkelte personopplysninger nødvendige for at vi skal kunne komme i kontakt med deg og levere det du ber om. Vi ønsker også å sørge for at du har anledning til å lese gjennom og akseptere alle gjeldende betingelser.

For å gi deg informasjonen du ber om.

Det er nødvendig for oss å bruke dine personopplysninger på denne måten for å svare på din henvendelse.

For å administrere kontoen din, for eksempel ved å sende deg påminnelser om passord eller meldinger om endringer i kontodetaljene dine.

Det er nødvendig for oss å bruke dine personopplysninger på denne måten for å tilby deg en nettkonto og svare på dine henvendelser.

For å levere bestillingen din når du har kjøpt noe fra ett av våre nettsteder, for å kontakte deg om salg og som en del av vårt kundeforhold og kundestøtte.

Det er nødvendig for oss å bruke dine personopplysninger på denne måten for å utføre våre kontraktsfestede forpliktelser når du har sendt inn en bestilling på dette nettstedet.

For å gi anbefalinger for shoppere i vår eStore.

Det er vår legitime interesse å samle brukerdata fra kunder, for eksempel hvilke produkter kundene søker, ser på, legger til i handlekurven osv. Denne informasjonen kan bli brukt for videre anbefalinger.

For å utføre statistiske analyser om bruken av nettstedet og våre tjenester slik at vi får en bedre forståelse av hvordan de brukes og gjøre forbedringer. 

Det er vår legitime interesse å se på denne informasjonen for å forstå hvordan nettstedet vårt brukes slik at vi kan administrere og forbedre det. Siden ingen sensitive personopplysninger behandles og behandlingen er begrenset, har vi konkludert med at vår legitime interesse for å gjennomføre forbedringer og analyser, kommer foran dine personverninteresser.

For å oppfylle lovkrav vi er pålagt, for eksempel krav om skatt eller finansiell rapportering.

Det er nødvendig for oss å bruke dine personopplysninger på denne måten for å etterkomme våre rettslige forpliktelser.

For å få en bedre forståelse av dine interesser og preferanser for å tilby en opplevelse som er tilpasset disse interessene og preferansene.

Det er vår legitime interesse å se på preferansene vi utleder fra din bruk av nettstedet slik at vi kan brukertilpasse innholdet bedre til deg som kunde, forutsatt at det er i tråd med dine reklamepreferanser.

For å få en bedre forståelse av dine ønsker, forventninger og krav slik at vi kan utvikle vår virksomhet, produkter og tjenester, tilbud, kundeservice og kommunikasjon overfor deg.

Det er vår legitime interesse å se på tilbakemeldingene vi utleder fra dine svar på undersøkelser for å kunne tilby god kundeservice og -støtte, svare på dine spørsmål, rette opp feil opplysninger eller sende informasjon du har bedt om. Hvis vi vil kunne identifisere en enkeltperson i en undersøkelse, blir dette kun gjort hvis det uttrykkelig står i invitasjonen til undersøkelsen.

For å statistisk analysere dine tilbakemeldinger fra undersøkelser over tid slik at vi kan utvikle og forbedre vår virksomhet, produkter og tjenester, tilbud, kundeservice og kommunikasjoner overfor deg.

Det er vår legitime interesse å analysere kundenes adferd og mønstre gjennom svarene i undersøkelser over tid slik at vi kan gi deg anbefalinger og oppdaterte tjenester basert på interessene til andre med lignende adferdsmønstre.

Undersøkelsen kan sendes til deg på nytt og vi vil da kunne sammenligne resultatene fra den forrige for å se om vi har forbedret oss.

For å brukertilpasse og måle effektiviteten av annonsering på vår hjemmeside og tredjepersoners nettsider.

Med ditt samtykke bruker vi tredjepersons cookies for remarketing, for eksempel Adroll og Google Ads for å betjene relevante annonser på våre markedsføringspartneres displaynettverk.

For å forstå brukerens behov, optimalisere tjenestene, forbedre deres erfaring og forbedre våre tjenester.

Med ditt samtykke aktiverer vi informasjonskapsler som gjør at vi bedre forstår din erfaring, og med ditt uttrykkelige samtykke kan lenke disse opplysningene for videre forståelse.

For å sende deg meldinger om relevante løsninger, produkter og tjenester, inkludert oppdateringer som kan være av interesse, i samsvar med dine reklamepreferanser.

Vi vil kun sende deg reklamemateriell når du har gitt ditt samtykke, et kontraktsgrunnlag, eller når vi har en legitim interesse av å holde deg oppdatert.

Hvis du sender et spørsmål eller en henvendelse på en sosial medieplattform for samhandling som forespurt.

Det er vår legitime interesse å bruke personopplysninger du deler med oss fra disse kildene for å tilby informasjonen du har bedt om, forbedre kvaliteten på våre produkter og tjenester og føre samtaler på disse plattformene. Vi vil IKKE bruke disse mediene til å tilby spontan direkte markedsføring.

Invitere kunder til å registrere seg for våre tjenester, dvs. støtte, eStore eller sluttbrukere for å opprette en elektronisk nøkkel.

Det er i vår legitime interesse å invitere kunder til å registrere seg for våre tjenester. Dersom kunden ikke aktiverer kontoen eller fullfører registreringen, fjerner vi kontoen fra våre tjenester.

For å kunne hjelpe kunden vedrørende våre produkter og tjenester kan det være nødvendig for oss å analysere et problem ved hjelp av en kopi av kundens database.

Det er vår legitime interesse å gi støtte og med kundens tillatelse innhente en kopi av den lokale databasen. Denne databasen inneholder personopplysninger om våre kunder i tillegg til deres kunder. Straks en sak er løst vil personopplysninger slettes.

For å behandle pseudonymisert informasjon fra kundedatabaser for testing, undersøke brukermønstre, utføre simuleringer for å forbedre våre produkter og tjenester.

Det er vår legitime interesse å forbedre testscenarier for våre produkter og tjenester, forbedre kvaliteten, identifisere forbedringer fra brukermønstre og forkorte ledetiden til markedet som til slutt også gir våre kunder fordeler.

 

1.3 Overføring av dine personopplysninger

Vi kan overføre dine personopplysninger til formålene nedenfor:

-   Til andre selskaper i ASSA ABLOY-gruppen

-   Til tredjepersoner som tilbyr tjenester tilknyttet våre applikasjoner, undersøkelser, nettjenester og de andre formålene ovenfor

-   Når loven krever det

-   Til forretningspartnere

-   Til selgere.

Enkelte mottakere kan være basert i land utenfor EU/EØS.

Av og til har disse landene et lavere beskyttelsesnivå enn i EU/EØS. Når personopplysninger overføres til land utenfor EU/EØS, bruker vi standard personvernbestemmelser vedtatt av Europakommisjonen for å sikre tilstrekkelig beskyttelse av dine personopplysninger. Disse standard personvernbestemmelsene, samt informasjon om landene anerkjent av Europakommisjonen, finnes her.

Vi tar forholdsregler for å beskytte alle personopplysninger overført til en tredjeperson eller til tredjeland i samsvar med gjeldende personvernlover og som fastsatt ovenfor. Dette inkluderer en databehandlingsavtale når dette kreves.

 

1.4 Hvor lenge lagrer vi dine personopplysninger? 

Vi lagrer personopplysninger så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålet som opplysningene har blitt innhentet for, med mindre en lengre lagringsperiode er påkrevd eller tillatt ved lov. Dette betyr at vi sletter dine personopplysninger når de ikke lenger er nødvendige for å behandle en henvendelse eller en bestilling, eller for å administrere din konto eller vårt kundeforhold, og når den påkrevde lagringsperioden har utløpt. Nedenfor følger en liste av lagringsperioder for personopplysninger som er relevante for denne personvernerklæringen.

 

 

 

Type opplysninger som lagres

Hvor lenge lagres de?

Kontaktinformasjon du gir oss i innsendte skjemaer, henvendelser om kontakt og arrangementer, f.eks. ditt navn, e-postadresse, region/land og firmanavn.

Slettes 24 måneder etter at de har blitt inaktive eller etter tre feilsendte e-poster.

Svarene dine på undersøkelser du deltar i.

Slettes 24 måneder etter slutten av undersøkelsesperioden. Aggregert data som ikke kan knyttes til en enkeltperson, kan lagres lenger. 

Reklamepreferanser som å velge å motta informasjon og nyhetsbrev på e-post eller ikke.

Slettes 24 måneder etter at de har blitt inaktive eller etter tre feilsendte e-poster.

Informasjon angående vårt forretningsforhold, f.eks. opplysninger i bestillinger og tilbud, informasjon du ber oss ta hensyn til og leveringsinformasjon. 

Så lenge vi har et forretningsforhold og 5 år etter at det er avsluttet. Opplysninger kan lagres lenger når vi er rettslig pålagt å gjøre det.

Applikasjonsinfo innhentet fra brukerne av våre mobile applikasjoner.

Slettes etter 24 måneder for aktive brukere eller etter å ha blitt inaktive. 

Kopier av kundedatabaser relatert til brukerstøttesaker.

Slettes innen 6 måneder etter at saken er løst.

 

1.5 Dine rettigheter 

I forbindelse til personopplysningene vi har om deg, har du rett til følgende:

-   Be om en kopi av dine personopplysninger fra våre registre

-   Be oss rette eller slette dine personopplysninger (selv om dette betyr at vi ikke kan behandle henvendelser eller bestillinger, eller at din konto utløper)

-   Be oss slutte å behandle dine personopplysninger (f.eks. angående bruken av opplysningene for å forbedre hjemmesiden vår) eller begrense hvordan vi behandler dem (f.eks. hvis du mener opplysningene er feil)

-   Be om personopplysningene som brukes til å gi deg informasjon du har bedt om, behandle en bestilling eller administrere din konto eller vårt forretningsforhold, i et maskinlesbart format som du har rett til å overføre til en annen behandlingsansvarlig, og

-   Når som helst trekke tilbake ditt samtykke til at vi behandler dine opplysninger til markedsføringsformål.

Henvendelser for å benytte deg av dine rettigheter skal sendes til:

"Attn.: ASSA ABLOY Global Solutions Data Protection Manager" 
Lodjursgatan 1
261 44 Landskrona
Sverige 

e-post: privacy.hospitality@assaabloy.com

 

Hvis du har klager angående vår behandling av dine personopplysninger, har du rett til å melde dette til det svenske datatilsynet: Datainspektionen, Box 8114, 104 20, Stockholm, Sverige. Kontaktopplysningene til det svenske datatilsynet finnes her.

 

1.6 Endringer i denne personvernerklæringen 

Vi kan når som helst oppdatere denne personvernerklæringen som følge av endringer i loven, regelverket eller driftsbetingelser. Vi vil informere brukere om alle slike endringer (inkludert når de trer i kraft). Den nyeste versjonen av vår personvernerklæring er tilgjengelig på vår hjemmeside.

Din fortsatte bruk av den digitale tjenesten etter at slike oppdateringer trer i kraft, innebærer aksept av disse endringene. Hvis du ikke aksepterer noen oppdateringer av denne personvernerklæringen, må du slutte å bruke denne digitale tjenesten.

 

1.7 Cookies

En cookie er en liten tekstfil som inneholder informasjon lagret på din datamaskin. Vi bruker cookies til å kunne gi deg den beste opplevelsen på vår hjemmeside som inkluderer cookies fra 3 parter. Enkelte cookies kan spore din bruk av vår hjemmeside, vise brukertilpasset innhold og målrettet reklame, analysere trafikk på hjemmesiden og vise hvor våre besøkende kommer fra. Du finner mer informasjon ved å lese våre regler om cookies. Du finner mer informasjon om hvordan cookies fungerer ved å gå inn på: www.allaboutcookies.org 

 

 1.8 Sikkerhet

Vi har gjennomført tekniske, fysiske og administrative sikkerhetstiltak for å beskytte sikkerheten til dine personopplysninger mot tap, misbruk, uautorisert tilgang, utlevering eller endring. Noen av sikkerhetstiltakene vi bruker er brannmurer, datakryptering, tilgangs- og autorisasjonskontroller. En generell god regel på Internettet er at enkeltpersoner passer godt på sine brukerkonti og ikke deler dem. Det er også viktig å beskytte og sikre ditt mobilutstyr med de nyeste programmene med oppdaterte sikkerhetskorrigeringer.